Ești student(ă) și îți este interesantă viața sociopolitică a țării? Înscrie-te la Programul de Burse „Sur-Place”, ediția 2024

Fundația „Konrad Adenauer” deschide înscrierile pentru Programul de Burse Sur-Place 2024 în Republica Moldova. Programul este dedicat persoanelor talentate, pasionate de viața politică și implicate activ în viața comunității. Acesta oferă tinerilor și tinerelor interesate șansa de a se concentra pe studii și de a-și dezvolta angajamentul social-politic.

Criterii de eligibilitate

Persoanele eligibile sunt studenții/studentele unei universități din Republica Moldova, care sunt la etapa licență și au rezultate academice înalte. Este important ca aceștia să fie implicați activ în viața socială/politică a țării, să manifeste receptivitate la valorile Fundației și să fie dispuşi să participe la instruirile şi evenimentele organizate în cadrul programului.

Totodată, contează ca scopul lor profesional să fie angajarea în domeniul public sau implicarea în diverse activităţi ale vieţii publice (media, partide, asociaţii, universităţi, organizații neguvernamentale etc.).

Un alt criteriu îl constituie cunoașterea cel puţin a unei limbi străine, cunoașterea limbii germane reprezintând un avantaj.

Bursa se acordă pentru o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire pe un an. În plus, pe lângă componenta financiară, programul include o serie de instruiri şi evenimente pentru bursierii selectați.

Înscriere și selecție

Candidaţii și candidatele vor fi evaluaţi/evaluate în două etape: în baza dosarului expediat și în baza unui interviu. În etapa a doua – interviul – vor trece doar persoanele aprobate în prima etapă. Notă: doar persoanele selectate pentru etapa a doua vor fi contactate în scris, prin e-mail.

Dosarul complet urmează a fi transmis în format electronic prin intermediul acestui formular de înregistrare, până cel târziu pe 26 decembrie 2023.

Dosarul va fi considerat complet doar în cazul în care va conține anexele de mai jos:
#1. CV cu fotografie, realizat în limba engleză sau germană;
#2. copia scanată a unui act care confirmă statutul de student(ă) înmatriculat(ă) la una dintre universitățile din Republica
Moldova, ciclul licență;
#3. scrisoare de motivaţie în limba engleză sau germană (una-două pagini);
#4. copia scanată a diplomei de bacalaureat, inclusiv anexa cu note;
#5. copia scanată a unui act care demonstrează reușita academică universitară (excepție studenții anului I de studii);
#6. recomandare din partea unui profesor/unei profesoare al cărui/a cărei curs a fost absolvit;
#7. recomandare din partea unei persoane/organizaţii care poate atesta angajamentul civic, politic etc.

Aici găsiți mai multe detalii despre program.