Echipa de robotică „RoboRangers” din Republica Moldova, trei premii la competiția FIRST LEGO League Florida Invitational

Echipa de robotică din Republica Moldova ,,RoboRangers” a obținut rezultate remarcabile în cadrul  competiției FIRST LEGO League Florida Invitational, fiind unica echipă care a reușit să câștige un număr record de trei premii. Concursul s-a desfășurat în perioada 19-22 iunie în Daytona Beach, Florida și a reunit echipe de robotică de top din întreaga lume.

Reprezentanții țării noastre au reușit să se claseze pe locul III la proba „Performanța Robotului”. Premiul recunoaște performanțele tehnice și abilitățile de programare și operare a roboților construiți de către echipele participante. 

De asemenea, antrenorul echipei,  Florin Cazac, a fost distins cu premiul „Mentor Award”. Acest premiu este acordat antrenorului care se evidențiază prin leadership exemplar și prin ghidarea eficientă a echipei sale, recunoscând contribuția esențială a antrenorului în dezvoltarea și succesul echipei, nu doar în ceea ce privește performanța tehnică, ci și în promovarea valorilor de bază ale competiției FIRST LEGO League. 

Totodată, echipa ,,RoboRangers”, compusă din David Bragarenco, Cristian Andrieș, Ion Pavelescu, Vladimir Corduneanu, Mihai Marandici și Cristian Romanciuc, a reușit să obțină și distincția „Finalist Award”.

Din delegația Republicii Moldova la competiție au făcut parte și membrii comitetului de organizare a FIRST LEGO League Moldova: Veronica Eșanu, Manager Senior Educație STEM și Inovare la Proiectul Tehnologiile Viitorului, consultantul juriului competiției, Viorel Chihai, arbitru principal al probei de robotică și Liliana Beleac, coordonatoarea programului de robotică educațională la ,,Clasa Viitorului”. 

Amintim că echipa ,,RoboRangers” a fost desemnată campioană a Concursului Național FIRST LEGO League Moldova în luna martie curent. Participarea acesteia în cadrul competiției FIRST LEGO League Florida Invitational a fost posibilă cu susținerea Ministerul Educației și Cercetării și Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, cu sprijinul Tekwill și Tekwill Academy Kids. Activitatea face parte din cadrul Programului Național de Robotică Educațională, implementat de Centrul ,,Clasa Viitorului” sub egida MEC.