Echipa de cercetare de la Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative va participa în proiectul european RE-ENGAGE

La Bruxelles pe data de 24 ianuarie a fost lansat proiectul RE-ENGAGE, al cărui partener este USM. Parteneriatul implica instituții de cercetare din Norvegia, Germania, Cehia, Italia, Suedia, Bulgaria, Serbia, Albania, Bosnia si Herțegovina, Georgia, Ucraina si Moldova.

La evenimentului a participat echipa de cercetare din Republica Moldova în care fac parte Valentina Teosa, Cristina Morari, Vladimir Sterpu.

Vorbitorii în cadrul conferinței au fost Pernille Pieker, profesor cercetător al Institutului Norvegian de Afaceri Internaționale; Pierre Vimont, fost ambasador și secretar general executiv al Serviciului European de Acțiune Externă; Mathieu Bousquet, șeful Directoratului General pentru Vecinătate și Negociere de Extindere al Comisiei Europene.

Obiectivul principal al RE-ENGAGE este de a ajuta UE să își perfecționeze instrumentele politicii externe, inclusiv politicile de extindere și de vecinătate, pentru a ajuta țările candidate pe drumul lor către democrație în mijlocul unei crize de securitate europeană. Acest lucru va spori influența geopolitică a UE și va oferi instrumente mai bune pentru promovarea democrației în vecinătatea sa. Pentru a atinge acest obiectiv, RE-ENGAGE va efectua studii aprofundate în șase țări candidate – Albania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Autor: Alexandra Grigoriev, studentă Anul III