Două rachete rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO. 2 morți, Guvernul a convocat Consiliul de Securitate

Două rachete rusești au căzut în Polonia, lângă granița cu Ucraina. Doi oameni au murit, potrivit presei poloneze. Guvernul a convocat Consiliul de Securitate, notează digi24.ro.

Consiliul, format din ministerii apărării, internelor, justiției și afacerilor externe, precum și coordonatorul serviciilor de informații, pregătește și coordonează deciziile privind securitatea și apărarea națională. Purtătorul de cuvânt al cabinetului, Piotr Muller, nu a precizat despre ce discută consiliul, relatează Reuters. Un înalt oficial din cadrul serviciilor de informații americane a spus la rândul său că rachetele rusești au ajuns pe teritoriul Poloniei, stat membru NATO, omorând două persoane

„Condoleanțe fraților noștri de arme polonezi. Regimul criminal rus a lansat rachete care țintesc nu numai civilii ucraineni, ci au aterizat pe teritoriul NATO, în Polonia. Letonia este alături de prietenii polonezi și condamnă această crimă”, a scris pe Twitter Artis Pabriks.

Rachetele au căzut în localitatea Przewodow, lovind o fermă de cereale. Poliția, parchetul și armata sunt deja la fața locului. Forțele armate poloneze sunt în „alertă maximă”, potrivit postului de radio polonez ZET. Localitatea Przewodow se află la doar câțiva kilometri de granița dintre Polonia și Ucraina.

Localitatea poloneză Przewodow este situată la 50 de kilometri nord de orașul ucrainean Liov, la circa 10 kilometri de granția dintre Polonia și Ucraina. Pompierii au confirmat că au avut loc explozii în Przewodow, dar au spus că în acest moment nu sunt cunoscute cauzele, a declarat într-un interviu pentru Radio Lublin purtătorul de cuvânt al pompierilor din zonă. Acesta a confirmat că două persoane și-au pierdut viața. Martorii spun că au auzit două explozii.

Și primarul localității Dolhobyczow, Grzegorz Drewnik, care locuiește la 6 kilometri de locul incidentului, a spus că s-au auzit două explozii. „Pot confirma acest lucru cu certitudine. – Toată zona a fost împrejmuită și echipele de intervenție sunt la fața locului. Atât pot spune în acest moment. Dar acum sunt acolo”, a spus el, citat de Kurier Lubelski.