De ziua Mondială a Citirii cu Voce Tare citim benzi desenate în loc de cărți

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună, care mai este numită Ziua Mondială a Citirii cu Voce Tare la Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu a avut loc un eveniment cu genericul “Cum citim benzi desenate”. Scopul inițiativei a fost de a pune în valoare benzile desenate.

Ziua Internațională a Cititului Împreună  este o zi în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare împreună. Astfel, copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare.

Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale “B.P. Hasdeu” a menționat că în această zi bibliotecarii, dar și profesorii își propun să promoveze lectura. Ediția din acest an este dedicată benzilor desenate, de aceea invitatul special a fost ilustratorul și designerul grafic Octavian Curoșu, autor cu o vastă experiență în domeniul benzilor desenate.

În cadrul evenimentului, invitatul a vorbit despre apariția benzilor desenate, dar și despre școlile  care și-au lăsat amprenta în domeniul benzilor desenate: școala europeană, japoneză și americană.

Octavian Curoșu, susține că: “Benzile desenate americane se axează pe acțiune și confruntarea între părți antagoniste, în timp ce cele japoneze explorează mesaje inovatoare și concepte mai profunde, cum ar fi prietenia și identitatea proprie, iar japonezii încearcă să te învețe cum să fii un prieten adevărat, cum să înțelegi frumusețea și identitatea proprie.

Anul trecut, Ziua Internațională a Cititului Împreună a avut genericul “Mai multe urechi, mai multe voci.”

Autor: Alexandra Rotari, studentă Anul III