Ce semnifică pentru tineri dragostea

Luna februarie este numită „luna dragostei”. În contextul Zilei de Dragobete care este sărbătorită anual pe data de 24 februarie, dar și a Zilei Îndrăgostiților care a fost pe 14 februarie, am întrebat mai mulți tineri ce reprezintă pentru ei dragostea.

Andreea Busuioc

Dragostea este arta întruchipării sentimentelor înălțătoare care te face să fii mereu tânăr la chip și suflet și care te determină la acțiuni ce niciodată nu ai crezut că le vei săvârși. Încrederea, susținerea, grija sunt doar câteva din ceea ce reprezintă dragostea pură și adevărată, iar cei care ajung cu adevărat să iubească și să simtă acest sentiment sublim sunt mai mult decât norocoși. Dragostea este o minune, dragostea înseamnă PACE!

Ion Borșci

Dragoste e atunci când are miros de vară și senzația de sâmburi de cireșe sfărmate în gură. Este ca o dulce ciocolată mâncată pe marginea drumului, seara la ora 19 unde merg cu viteză mașinile, iar tu te gândești la nimic și fluturii cad adormiți în stomac, atingând pereții. Dragoste e atunci când păstrezi pe buze, până la următorul sărut, aroma de cafea și croissant cu ciocolată sau aroma se schimbă și are gust de gem cu căpșune. Dragostea e atunci când cada e prea mare pentru o singura persoană, iar tu mergi seara, la ora 19, pe marginea drumului, unde mașinile merg cu rapiditate, iar în buzunar găsești o bucată de ciocolată amară și arzi de nerăbdare să ajungi în cadă ca să schimbi aroma, pe una cu gust de ciocolată amară.

Cristina Coda

Pentru mine dragostea înseamnă să fiu stimată și apreciată de persoana dragă, dar dacă să vorbesc la figurat, atunci dragostea pentru mine sunt călătoriile și muzica bună… După cum afirma Platon: ,,Fiecare dintre noi este o jumătate de om despărțită de întregul ei, cum ai tăia o plătică, făcând două dintr-una; și fiecare jumătate își caută necontenit frântura ruptă din el însuși.” Respectiv, consider că dragostea este totuși o descoperire continuă dintre două persoane. Unul lângă altul pot sesiza cele mai abisale orizonturi și cele mai înalte culmi. Doar împreună!

Crăciun Veaceslav

Din punct de vedere științific, dragostea este un proces biochimic format în creierul uman în urma căreia apar diverse sentimente, cel mai des neliniştea față de persoana dragă. Aceasta poate fi comparată cu o boală care-şi are simptomele sale, precum ar fi: insomnia, pierderea poftei de mâncare, efectuarea unor acțiuni negândite, care duc la diferite consecințe, numindu-le simplu „experiență”. Ca urmare, aceasta ar însemna o dependență față de o persoană şi pierderea propriei individualități.

Totuși, acest sentiment pot să-l compar ca fiind o piatră prețioasă, spre exemplu un diamant, care se întălnește rar, este scump, căci „bate la buzunar” (şi aici nu am în vedere material, ci din pespectiva timpului). Uneori noi, oamenii, tindem să credem că simțim sentimentul de dragoste, dar îl confundăm cu atașamentul emoțional; în acest caz noi dorim să umplem pustietatea din interiorul sufletului. Adevărul este că dragostea poate fi testată în timp, prin greutăți şi succese.

Valeria Osadcii

Dragostea pentru mine reprezintă ceva mai presus de toate, un  sentiment ce te înalță și te coboară și, în același timp, îți dă putere să faci imposibilul doar pentru simplul fapt ca persoana dragă să zâmbească. Eu totuși cred că omul e aproape de atingerea perfecțiunii când este îndrăgostit și oferă acea dragoste pură și frumoasă! Dragostea reprezintă viața noastră, este cel mai nobil sentiment trăit de oameni. Da, suntem capabili să ne îndrăgostim de mai multe ori, însă dragostea adevărată este unică în viață. Dragostea este cel mai simplu joc jucat vreodată, pentru că a iubi o oră este animalic, a iubi o zi este omenesc, a iubi un an este ceva îngeresc, dar a iubi o viață întreagă pe o singură ființă este divin. Iubiți și fiți iubiți!

Pavel Popa

Pentru mine dragostea înseamnă să iubesc și să fiu iubit, unde nu există noțiunea timpului, căci orele petrecute alături de persoana dragă trec precum clipele, astfel farmecul dragostei e atât de minunat încât pătrunzi într-o lume nouă, pură, aflată în tainicul univers al iubirii. După cum afirma Aristotel: „Iubirea este compusă dintr-un singur suflet care locuiește în două corpuri.” Dragostea până la urmă este necesitatea, dorința proprie a sufletului nostru să se regăsească alături de persoana dragă prin intermediul căruia sufletele se contopesc și prind aripi spre noi orizonturi și pornesc într-o călătorie frumoasă. Dragostea aș putea să o compar cu o lumânare ce arde necontenit și se autoconsumă, luminând și dăruind căldură celor din jur, căci atunci când iubești, te dedici întru totul dragostei și persoanelor dragi sufletului.

Andreea Rotaru

Pentru mine dragostea înseamnă o afecțiune puternică care apare necondiționat către o persoană pentru care într-un moment dat începi să simți ceva diferit. De ce afecțiune? Fiindcă din acel moment vrei să dăruiești mai multă grijă, atenție, să oferi mult mai multe decât unei persoane către care afecțiunea se limitează doar la niște sentimente mai puțin puternice și cu o durată mai scurtă de timp. Starea este complet diferită atunci când ești plin de dragoste pentru persoana ta dragă.

Pîrlog Severian

Dragostea este cel mai pur sentiment pe care o persoană îl poate simţi. Acolo unde domneşte iubirea, chiar și imposibilul poate fi atins. Atunci când iubeşti cu adevărat, dorești să devii mai bun, viața devine mai uşoară, iar tu nu mai ții cont de părerea celor din jur. Iubirea presupune şi multe sacrificii pe care eşti nevoit să le faci pentru ca cealaltă persoană să fie fericită. Iubirea te întăreşte, te ajută, te susține şi îți dă speranță, căci dacă ai lângă tine o persoană care simte pentru tine acest sentiment înălțător, cu siguranță treci mai uşor peste problemele vieții.

Este un lucru minunat să iubeşti, dar, mai ales, să fii iubit la rândul tău. Dragostea oferă încredere, împlinire, şansa de a visa cu ochii deschişi şi de a vedea lumea mult mai colorată. În doi totul este mai frumos, iar când conștientizezi că ai pe cineva care te ascultă, te înțelege și îți este alături zi de zi, îţi dai seama că eşti cel mai bogat om de pe Pământ. Dragostea adevărată nu o întâlneşti la fiecare pas, iar dacă o ai în viața ta, păstreaz-o!

AUTOR: Anastasia Graminschi