Ce a inspirat-o pe Marina Borș, studentă la facultatea Drept a USM, la scrierea eseului pentru Marea Dictare Națională

Marina Borș, studentă la facultatea Drept a Universității de Stat din Moldova, este marea câștigătoare a concursului de eseuri la tema „De ce Republica Moldova trebuie să fie parte a Uniunii Europene?”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării.

„În inima Europei de Est, pe meleaguri binecuvântate de soare și hrănite de apele curgătoare ale Nistrului, o țară mică și plină de istorie a fost mereu în căutarea luminii și a speranței. Această țară este Republica Moldova, un colț al lumii ce îmbrățișează tradiția, dar visează cu ochii deschiși la un viitor mai strălucitor”, a scris tânăra.

Eseul Marinei a fost propus spre scriere celor peste 450 de participanți la Marea Dictare Națională. Evenimentul a avut loc la Chișinău, pe 31 august, cu ocazia Zilei Limbii Române.

„Foarte multă lectură în limba română m-a ajutat să ajung aici și să fiu un promotor al limbii române. Am scris eseul direct, foarte rapid. Sunt foarte spontană și nu-mi schimb punctul de vedere niciodată. L-am scris în patru ore maxim, într-o seară liniștită, singură”, a spus Marina Borș.