Cât ne costă masa de sărbătoare?

Masa de Crăciun și Revelion este momentul ideal pentru întâlnirile cu familia și prietenii.Când este vorba de aceste sărbători moldovenii sunt gata să facă cele mai bogate mese.Că tot a rămas puțin timp până intrăm în febra sărbătorilor, am încercat să vedem o listă de cumpărături și cam cât ne costă o masă cu de toate.Bugetul planificat pentru masa de sărbători variază în funcție de oaspeții care se vor aduna în jurul ei dar și de veniturile familiei.

Dacă anul trecut ne puteam limita până la 2000 de lei, anul acesta suma este cu mult depășită și poate ajunge până la 4000 de lei, din cauza prețurilor ridicate.Scumpirile la ingrediente și utilități s-au răsfrânt inevitabil și în prețurile preparatelor festive.

În lista de cumpărături se află:legume, fructe, dulciuri, salamuri, cașcaval, ingrediente pentru salate,băuturi,produse din măcelării.Toate acestea ar costa în jur de 2500 de lei .

Menționez că prețurile produselor de consum sunt mai mari cu 4,5 % față de anul trecut.

Pentru a nu le lipsi nimic de pe masă, moldovenii sunt dispuși să cheltuie atât cât este necesar, însă sunt și persoane care au un buget limitat și trebuie să se încadreze în el.

***Acest material a fost realizat în cadrul Cursului de Jurnalism Economic care este implementat de Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu American Chamber of Commerce in Moldova cu susținerea financiară de la U.S. Embassy Moldova. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția partenerilor donatori.

REDACTOR: Daniela Patrașaca