Caravana „Between us IT Girls” a ajuns la final

Caravana „Between us IT Girls” a ajuns la final, lăsând în urmă o serie remarcabilă de training-uri și evenimente dedicate studentelor pasionate de tehnologiile informaționale.

Diversitatea temelor abordate și implicarea lectorilor și mentorilor au fost pilonii acestei călătorii în lumea tehnologiei. Participantele din universitățile din Chișinău, Bălți și Comrat au avut ocazia de a obține cunoștințe solide și sfaturi practice de la profesioniști în domeniul IT.

Atelierele practice, sesiunile de lucru în grup și feedback-ul valoros din timpul dezbaterilor au fost apreciate la justa valoare de către tinerele participante. Acestea și-au dezvoltat abilitățile în programare și crearea de produse digitale, iar rezultatele sunt remarcabile.

De asemenea, în cadrul evenimentelor a fost abordat subiectul egalității de gen și acțiunile necesare pentru asigurarea participării egale a fetelor și femeilor în sectorul IT.

Toate tinerele au primit certificatele de participare și au avut ocazia de a se implica în sesiuni de networking, stabilind conexiuni valoroase cu mentori din industria IT.

Așadar, „Between us IT Girls” a fost o șansă excepțională de a inspira studentele din universitățile din Bălți, Chișinău și Comrat să exploreze universul fascinant al tehnologiei care în prezent se integrează în diverse domenii ale economiei.

Activitatea face parte din proiectul „Crearea de oportunități pentru reziliența economică a femeilor din comunitățile locale și a femeilor strămutate din Ucraina”, implementat de Asociația Națională a Companiilor TIC (ATIC), cu sprijinul UN Women Moldova și finanțat de Guvernul Japoniei (Ambasada Japoniei în Republica Moldova/ 在モルドバ日本国大使館