Biserica Universității de Stat din Moldova va deveni parte a unui itinerar turistic. A fost semnat un acord cu Oficiul Național al Turismului din Moldova

Biserica Universității de Stat din Moldova cu hramul „Întâmpinarea Domnului” va fi parte a circuitelor turistice naționale și va deveni un reper pentru turiștii locali sau internaționali. Un acord de parteneriat în acest sens a fost semnat între Oficiul Național al Turismului din Republica Moldova și reprezentanții comunității religioase a bisericii USM.

Scopul semnării acordului este ca părţile să-şi exprime acordul de parteneriat în vederea colaborării și promovării atracțiilor culturale și religioase ale bisericilor și lăcașurilor de cult din Republica Moldova prin includerea lor în circuite turistice și prin crearea de pachete turistice atractive pentru vizitatori.

foto: Oficiul Național al Turismului

De asemenea, partenerii au convenit în realizarea și valorificarea unui itinerar dedicat mănăstirilor ortodoxe din Republica Moldova, având o tematică specială orientată spre Fecioara Maria. Această inițiativă are ca scop promovarea spiritualității și a culturii religioase ortodoxe printr-un traseu bine planificat, care include vizitarea unor mănăstiri importante și relevante pentru cultul Fecioarei Maria.

Beneficiile așteptate: sunt

1. Îmbogățirea experienței turistice prin oferirea unui nou produs turistic care îmbină spiritualitatea cu descoperirea patrimoniului cultural.

2. Dezvoltarea comunităților locale care prevede creșterea economiei locale prin atragerea unui număr mare de turiști și pelerini.

3.Promovarea patrimoniului religios ce are ca scop valorificarea și conservarea mănăstirilor ortodoxe și a tradițiilor asociate Fecioarei Maria.

4. Întărirea relațiilor internaționale prin crearea unor legături mai strânse cu comunități și organizații religioase din alte țări, facilitând schimbul cultural și spiritual.

Teritoriul Republicii Moldova are un număr considerabil de așezăminte monastice creștin-ortodoxe ce poate fi comparat cu toată certitudinea cu unele mănăstiri din România, Ucraina, dar și cu cele de pe muntele Athos din Grecia.