Au fost desemnați învingătorii celei de-a VI-a ediție a Maratonului de programare „The Game of Code. Winter has Come!”

Universitatea de Stat din Moldova și Liceul Teoretic „Orizont” au desemnat învingătorii celei de-a VI-a ediție a Maratonului de programare „The Game of Code. Winter has Come!”.

Premiile au fost acordate în cadrul unei festivități organizată la USM. Prezent la ceremonia de premiere, prorectorul pentru digitalizare, Sergiu CORLAT a felicitat învingătorii concursului pentru rezultatul obținut și a mulțumit partenerilor pentru suportul acordat pentru organizarea competiției. „Cunoștințele demonstrate în cadrul concursului ne confirmă faptul că avem tineri dotați, care vor contribui la dezvoltarea tehnologiilor informaționale în Republica Moldova”.

Învingătorii concursului au primit de la organizatori premii și diplome de participare în cadrul Maratonului de programare „The Game of Code. Winter has Come!”.

La competiție s-au înregistrat peste 100 de studenți din instituțiile de învățământ superior (anul de studii I), elevi ai centrelor de excelenţă, liceelor și gimnaziilor din țară.

Învingătorii Maratonului de programare „The Game of Code. Winter has Come!” sunt:

Locul I – Alin Popescu; Alexandru Neagu; Marian Soltan; Timur Degteari.

Locul II – Roman Maruseac; Augustin Ploteanu; Oleg Rața; Paisie Rusu; Cristian Soltan; Daniel Sucureanu; Arsenie Vlas; Razvan Rotaru; Alexandru Grosu; Vasile Ursu.

Locul III – Andrei Eftode; Victor Mînăscurtă; Cristian Plăcintă; Robert Barbuța; Anastasia Corsac; Victor Paiu; Valerii Țurcan; Daniel Gribinet; Bianca Iordachi; Dumitru Melnic; Dmitrii Dzîc; Cristian Țurcanu; Dorin Triboi; Mihail Povari; Tudor Tcaciuc; Vladimir Lapaev; Cristian Cemîrtan; Oleg Smacinih; Cristian Ciochină; Grigore Scutelnic; Anastasia Danu.

Elevii din categoria juniori au beneficiat și de premii speciale – mențiuni de onoare. Acestea au fost acordate elevilor Marc Coșciug și Olga Russu.

Cea de-a VI-a ediție a Maratonului de programare „The Game of Code. Winter has Come!” a fost organizată de Universitatea de Stat din Moldova și Liceul Teoretic „Orizont”, în colaborare cu Bitdefender și Reliable Solutions Distributor.

”The Game of Code” este un concurs de programare, adresat elevilor din gimnazii și licee, precum și studenților din colegiile și universitățile din Republica Moldova. Este organizat de Clubul de Info al liceului Orizont în parteneriat cu universități, companii și asociații din domeniul TIC.

Universitatea de Stat din Moldova a devenit partener al proiectului ”The Game of Code” la cea de a V-a ediție a concursului. Ediția s-a desfășurat în format online, întrunind 120 participanți cu vârstele între 13 și 20 de ani.

Cea de VI-a ediție vine cu un concept nou – de divizare a concursului în două categorii de vârstă:

• Juniori – elevi cu vârsta până la 16 ani (născuți după 01.01.2007);

•Seniori – elevi și studenți cu vârsta de la 16 la 20 de ani (născuți între 01.01.2003 și 31.12.2006).

Competiția s-a desfășurat în baza Regulamentului aprobat, cu repartizarea locurilor premiante conform principiului internațional 1 : 2 : 3 ( cca 50% dintre participanți primesc premii).

Universitatea de Stat din Moldova adresează sincere felicitări tuturor participanților Maratonului de programare „The Game of Code. Winter has Come!”.