Anul european al tineretului în Republica Moldova a fost lansat la Universitatea de Stat din Moldova

Universitatea de Stat din Moldova (USM) a găzduit astăzi, 20 aprilie, evenimentul de lansare a „Anului european al tineretului în Republica Moldova” și Târgul de proiecte/programe de asistență UE adresate tinerilor din țara noastră.

Activitățile au fost organizate de Proiectul „Comunicare Strategică și suport pentru mass-media din Republica Moldova” (StratCom), cu susținerea financiară a  Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, în parteneriat cu USM, ca urmare a deciziei Parlamentului European și a Consiliului European de a dedica anul în curs tineretului.

La eveniment au participat: prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia GAVRILIȚĂ; ministrul Educației și Cercetării, Anatolie TOPALĂ; Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis MAZEIKS; rectorul USM, Igor ȘAROV; ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene; tinerii ambasadori europeni în Republica Moldova; cadre didactice și studenți.

Claudia MELINTE, coordonatoarea Biroului național ERASMUS+ Moldova și Vitalie CÎRHANA, coordonatorul Centrului de informare pentru Tineret ERASMUS+ și Corpul European de Solidaritate au prezentat oportunitățile UE adresate tinerilor din Republica Moldova.

Tinerii au participat la un Quiz pe tema oportunităților și programelor adresate tinerilor din Republica Moldova, cu sprijinul din partea UE.

Participanții la eveniment au avut posibilitatea să viziteze și Târgul de proiecte/programe de asistență UE adresate tinerilor din Republica Moldova, în cadrul căruia au fost informați despre ofertele a 10 proiecte, inclusiv ale USM. De asemenea, Biblioteca USM a  prezentat o expoziție de carte și materiale informative, dedicate Anului European al Tineretului 2022.

La final, tinerii și-au expus opinia față de rolul tinerilor în realizarea parcursului european al Republicii Moldova de la tribuna „Fă-ți vocea auzită”.