Anna Casian Musteață: ,,Scriu atunci când gândurile îmi sunt o avalanșă și simt că trebuie „să-mi golesc mintea”

Femeie cu 3 copii, admirată și urmărită de mamele din Moldova pentru simplitatea, credința și originalitatea care o definesc. Anna Casian Musteață, creatoarea blogului ,,Sunt Mamă’’ povestește despre viața și rolul de a fi părinte, nu după cum e la modă, dar după cum simte. Printre 100 cei mai activi cititori din Republica Moldova, reușește să ofere un model unic familiei și comunității de mame.

Ce pasiuni are și ce o motivează, aflați în interviul de mai jos:

Unda Liberă: Prezintă-ne blogul „Sunt Mamă” în câteva cuvinte

Anna Casian Musteață: Scriu de când mă țin minte. Scriu pentru că asta pot să fac cel mai bine. Scriu atunci când simt că vreau să transmit celorlalți gândurile mele, experiențele prin care trec și unele detalii din viața copiilor mei, pe care aș vrea să le recitesc împreună cu ei atunci când vor crește mari.  Blogul „SuntMAMĂ” este pentru mine a doua casă. Aici vei găsi întotdeauna articole care te vor îndruma, idei de jocuri și activități de familie, cărți de citit, rețete de savurat, locuri noi de explorat și mă vei cunoaște mai bine atît pe mine, cât și pe tine.

Unda Liberă: Ce te-a determinat să începi activitatea de blogger?

Anna Casian Musteață: Atunci când eram însărcinată cu prima fetiță, tot căutam diverse site-uri pe care să citesc experiențele mamelor. Nu prea găseam nimic pe vremea aceea. Erau doar site-uri cu informații trase la indigo și scrise de jurnaliști. Atunci am zis că trebuie să urmez exemplul mamelor din America, Anglia, căci acolo existau astfel de bloguri și să-mi fac și eu unul. La început s-a numit „Bucuria e a fi mama”, dar pentru că avea un titlu prea lung, l-am numit „SuntMAMĂ” și până în prezent așa a rămas. Mi-am dorit să povestesc pur și simplu despre momentele prin care trec fiind însărcinată, apoi după ce am născut, după care am început să fac diverse jocuri și activități pentru ai mei copii și așa a apărut și interes din partea altor mame, care îmi tot solicitau sfaturile, cereau idei de a petrece timpul calitativ împreună cu micuții lor și așa cumva am adunat o comunitate în jurul blogului, care mai apoi s-a transferat cumva și pe Instagram, și pe Facebook.

Unda Liberă: Care este mediul de lucru preferat și sursa de inspirație?

Anna Casian Musteață: Scriu atunci când am ceva de spus, când vreau să transmit o informație utilă mamelor, când gândurile îmi sunt o avalanșă și simt că trebuie „să-mi golesc mintea”. Mă inspiră copiii mei. Mă inspiră natura și tot ce e frumos. Uneori, când simt că urmăritorii așteaptă ceva de la mine, iar eu nu pot scrie nimic, privesc peste geam și pornesc textul de la un gând, după care desfășor și totul decurge lin, iar mesajul ajunge direct la inima lor.

Unda Liberă: Care este cel mai mare succes al tău ca blogger?

Anna Casian Musteață: Depinde cum definești succesul. Eu nu am apariții la Tv, ca și blogger, și asta pentru că pe toate le-am refuzat. Prefer să vorbesc prin scris. Lumea așa mă știe și așa vreau să rămân. Însă succesul meu se numără în numărul de oameni pe care i-am adunat în jurul blogului – cei peste 10 mii de urmăritori pe Instagram și 67 mii de urmăritori pe pagina de Facebook a blogului. Asta mă face să fiu mai responsabilă, dar și mândră pe alocuri, că am reușit să ajung în casele atâtor mame care au  nevoie de cuvintele mele.

Unda Liberă: Poți recomanda un blogger pe care îl admiri?

Anna Casian Musteață: Din păcate, tot mai puține mame scriu acum pe bloguri. Majoritatea sunt pe rețelele de socializare și au lăsat blogurile baltă.

Unda Liberă: Cum reușești să fii o voce unică în mass media concurentă?

Anna Casian Musteață: Nu concurez cu nimeni. Doar îmi urmez calea mea, fac ceea ce îmi place și culeg roadele. Dacă pot să ajut pe cineva prin ceea ce scriu pe blog, e foarte bine. Dacă nu, o fac pentru mine. Am spus-o de mai multe ori – scrisul e pentru mine o terapie, iar blogul – a doua casă, care m-a primit de fiecare dată cu brațele sale primitoare.

Unda Liberă: Un mesaj sugestiv pentru urmăritorii blogului.

Anna Casian Musteață: Fiți voi înșivă. Râdeți, plângeți, faceți totul așa cum vă cere sufletul vostru, fără prejudecăți, fără limite! Trăiți!

AUTOR: Felicia Croitoru