Angajații Universității de Stat din Moldova donează salariul pentru o zi de muncă întru susținerea refugiaților din Ucraina

În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, întru susținerea refugiaților acestei ţări aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova, Senatul Universității de Stat din Moldova a decis astăzi, 1 martie, donarea benevolă a sumei calculate pentru o zi de muncă din salariul de funcție al angajaților USM. 

Mijloacele bănești acumulate vor fi transferate pe contul IBAN al Ministerului Finanţelor al Republicii Moldova, destinat refugiaților.

Rectorul USM, Igor ȘAROV a mulțumit comunității universitare pentru mobilizare și solidaritate menționând că doar împreună cu generozitatea care caracterizează în permanență inimile USM-iste vom reuși să aducem un strop de speranță în sufletul refugiaților.

În context, președintele Comitetului Sindical al USM, Efim CHILARI a menționat că Sindicatul angajaților Universității de Stat din Moldova a decis alocarea unor mijloace financiare pentru cetățenii Ucrainei, care se refugiază pe teritoriul țării noastre.