Alphabet reduce 12.000 locuri de muncă din cauza pandemiei și se reorientează pe IA

Compania Alphabet – parintele corporației Google, reduce aproximativ 12.000 locuri de muncă, deoarece se confruntă cu „o realitate economică diferită”, dublând inteligența artificială (IA), aceasta se va axa pe lucrătorii care sprijină proiectele experimentale, transmite Reuters.

Reducerile de personal afectează 6% din forța de muncă a companiei și urmărește mii de concedieri pe giganții din tehnologie, inclusiv Amazon.com Inc, Microsoft și Meta Platforms Inc, care își reduc personalul după angajarea excesivă condusă de pandemie, aceasta i-a lăsat vulnerabili într-o economie slabă. Sundar Pichai, șeful Alphabet din 2019, a declarat că și-a asumat „întreaga responsabilitate” pentru deciziile care au dus la concedieri.

Între timp, dolarii din publicitate, principala sursă de venituri a Alphabet, resimte presiunea din cauza tăierii bugetelor de către companii, pe măsură ce consumatorii își retrag cheltuielile. „Este clar că Alphabet nu este imun la contextul economic dur, îngrijorările legate de o recesiune în SUA crescândă”, a declarat Susannah Streeter, analist la Hargreaves Lansdown.

Alphabet lucrează la o lansare majoră de IA, au declarat pentru Reuters două persoane familiare cu problema. Una dintre surse a spus că aceasta va avea loc în primăvară. De asemenea, New York Times a raportat că Google plănuiește să dezvăluie peste 20 de produse noi și un motor de căutare care include funcții de chatbot.

REDACTOR: Maria Doagă