Află mai multe despre culoarea anului 2023 aleasă de către Pantone

Institutul Pantone alege în fiecare an culoarea anului, iar pentru anul 2023 aceasta este Viva Magenta 18-1750.Culoarea anului din acest an este una puternică și plină de putere. Este un roșu animat care încurajează experimentarea și exprimarea de sine fără reținere, o nuanță electrizantă și fără limite care se manifestă ca o declarație remarcabilă. Este o culoare îndrăzneață, plină de spirit și curajoasă.

O culoare îndrăzneață, Magenta face parte din familia roșii, dar se află între culorile primare roșu și albastru pe roata de culori, deoarece este un amestec al celor două, oferind un finisaj minunat roz-violet. O culoare bogată și caldă, este o tendință de culoare ideală pentru a începe noul an, deoarece proiectează îndrăzneală, o modalitate ideală de a intra într-un nou sezon. Incredibil de purtat, magenta se amestecă bine cu o mulțime de alte culori, asociindu-se cu orice, de la hainele neutre la cele clasice, la note mai strălucitoare de roz și albastru, oferind o mulțime de opțiuni de asortare.

„În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descinde din familia roșie și este inspirat de roșul coșeniei, unul dintre cei mai prețioși coloranți aparținând familiei coloranților naturali, precum și unul dintre cei mai puternici și strălucitori pe care i-a cunoscut lumea.„ a menționat Leatrice Eisman, directoarea executivă Pantone.

Culoarea Viva Magenta îmbină bogăția, căldura și puterea materiilor naturale cu orizonturile deschise ale lumii digitale.

În procesul de selectare a culorii anului Pantone a observat o apreciere sporită și o conștientizare a naturii reprezentate de nenumărate tendințe ale stilului de viață. Oamenii sunt mult mai atenți să se protejeze ca urmare aa crizelor de sănătate publică și caută să integreze  și să aplice ingrediente ce dau viață.

Roșul este o culoare puternică care celebrează viața, iar Viva Magenta echilibrează îndrăzneala cu un sentiment de distracție.

AUTOR: Valeria Cotorobai