Află despre ziua internațională a bunătății

Ziua Bunătății este o sărbătoare internațională care are loc în fiecare an pe 17 februarie. Scopul acestei zile este de a încuraja oamenii să-și facă gesturi mici de bunătate și să împărtășească sentimente de iubire și compasiune cu cei din jurul lor.

Această zi a fost fondată în 1997 de un grup de activiști din Japonia, care au dorit să promoveze valorile tradiționale japoneze de generozitate și empatie. În urmă cu mai bine de două decenii, Ziua Bunătății a fost adoptată la nivel internațional și a devenit o sărbătoare recunoscută în multe țări.
„Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001, în această asociație voluntarii ajută prin sprojin material și emotional persoanele care au nevoie, de la copii la persoane vârstnice.
,, Scopul principal al asociației este realizarea numeroaselor campanii de care noi într-adevăr de mândrim și anume campania de Paști ,,MASA BUCURIEI”- care este unul dintre cele mai mare proiecte realizate, unde produsele donate de către voluntari ajută cu câteva mese calde un an întreg persoanele vârstnice la două puncte din capitală, parcul Mezon și Serghei Lazo. Copii îi facem fericiți prin misiua socială ,,Ludobus’’, plecăm în localități rurale unde prin diferite jocuri distractive, activități, încercăm să aducem ceva nou pentru copii, de fiecare dată tematica este diferită, această campanie este actuală anul împrejur, cel mult în sezonul verii. Fericirea copiilor inspiră la multe fapte”a împărtășit coordonatoarea, Groza Daniela
Scopul principal al acestei sărbători este de a inspira oamenii să facă mici gesturi de bunătate pentru a-i ajuta pe cei din jurul lor. Aceste gesturi pot fi de orice fel, de la un zâmbet sau un compliment, la ajutorarea unui vecin sau donarea de timp și resurse pentru o cauză nobilă.
De asemenea, Ziua Bunătății încurajează oamenii să se concentreze asupra valorilor de compasiune și iubire, să încerce să înțeleagă nevoile celorlalți și să găsească modalități de a le ajuta. Aceasta poate fi o oportunitate excelentă de a construi relații mai puternice și mai pline de încredere cu oamenii din jurul nostru.
Ziua Bunătății este o sărbătoare importantă care ne amintește de puterea gesturilor simple de bunătate și empatie. Fie că este vorba de un gest mic sau unul mare, aceste acțiuni pot avea un impact pozitiv asupra vieții oamenilor din jurul nostru și pot contribui la crearea unei lumi mai bune și mai compasionate.
AUTOR: Patricia Jereghi