#AfacereaTA: Veselă personalizată marca Nina’s Handmade

La cei 33 de ani ai săi, Nina Ulinici – o tânără din orașul Nisporeni – și-a transformat hobby-ul într-o sursă de venit. A început prin a confecționa bijuterii din argilă polimerică, după care, din curiozitate, a încercat să decoreze și vesela. Tânăra susține că nu a făcut niciun curs în domeniu, dar a învățat totul de pe internet și din propria experiență. 

Produsele sunt promovate prin intermediul rețelelor de socializare, unde clienții pot să și comande în funcție de preferințele lor. Nina spune că deși în Nisporeni nu mai există un astfel de business, clienții principali sunt cei din Chișinău, precum și alte orașe din țară, cât și de peste hotare. 

„Pentru mine, o nouă comandă este o nouă provocare, iar mie îmi plac provocările”, afirmă tânăra. Ceea ce o motivează și o inspiră în permanență este familia ei. 

Nina Ulinici a absolvit Facultatea de Litere a Universității Libere Internaționale din Moldova, însă a înțeles că vocația ei este lucrul cu argila. În timp, cu răbdare și dedicație, pasiunea ei s-a transformat într-o sursă de venit decentă. 

Pentru mai multe detalii despre ce face, dar și cum derulează procesul de creație în casa Ninei, puteți accesa pagina ei de Facebook „Nina’s Handmade”, dar și cele de Instagram „speciala.moldova” & „_nina_s_handamade”. 

***Acest material a fost realizat în cadrul Cursului de Jurnalism Economic care este implementat de Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu American Chamber of Commerce in Moldova cu susținerea financiară de la U.S. Embassy Moldova. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția partenerilor donatori. 

AUTOR: Andreea Munteanu