A fost dat START concursului de programare „The Game of Code”

Universitatea de Stat din Moldova găzduiește cea de-a VII-a ediție a concursului de programare „The Game of Code”, organizată în parteneriat cu Liceul Teoretic „Orizont”.

Ediția „The Day After Christmas” a început pe 26 decembrie 2023, în format online, iar în rândul participanților sunt înscriși cca 150 de elevi din gimnazii, licee, colegii din țară și studenți ai anului I din cadrul Facultății de Matematică ș Informatică a USM.

Acest concurs este organizat cu scopul de a promova educația în domeniul informaticii și programării, de a stimula creativitatea și competențele tehnice ale participanților și de a crea o platformă unde studenții și profesioniștii pot să își testeze și să își demonstreze abilitățile în rezolvarea problemelor complexe de programare.

Reprezentanții comitetului organizatoric al concursului sunt: prorectorul pentru digitalizare al USM, Sergiu Corlat, studenții Universității de Tehnologie din Delft, Olanda de Sud, Țările de Jos – Alexandru Andrei și Veceslav Guzun, olimpicii internaționali, elevi ai clasei a XII-a din cadrul Liceului Teoretic „Orizont” – Victor Vorona, Mihai Eșanu, Timur Dectrar.

Parteneri generali: USM, Liceul Teoretic „Orizont”, USAID Moldova, Ambasada Suediei în Republica Moldova, Compania Reliable Solutions Distributor și Compania ULTRA.