104 ani de la unirea Basarabiei cu România, marcați printr-o expoziție inedită ce a fost inaugurată la Facultatea de Istorie și Filosofie

Cei 104 ani de la unirea Basarabiei cu România, marcați printr-o expoziție inedită inaugurată la Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității de Stat din Moldova. În cadrul expoziției au fost expuse posterele manifestațiilor științifice care s-au derulat pe parcursul activității Centrului de Studii Interdisciplinare ,,Silviu Dragomir”.
La deschiderea expoziției au participat rectorul Universității de Stat din Moldova dr., conf. univ., Igor ȘAROV, decanul Facultății de Istorie și Filosofie dr., conf. univ., Sergiu MATVEEV și directorul Departamentului Istoria Românilor, Universală și Arheologie, dr., conf. univ., Liliana ROTARU, profesori și studenți de la Facultatea de Istorie și Filosofie.
Cu un cuvânt de salut către participați s-a adresat directorul Centrului de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Oradea-Chișinău, Universitatea din Oradea, dr. hab., prof.univ., Sorin ȘIPOȘ.
Evenimentul a fost moderat de directorul Centrului de Studii Interdisciplinare ,,Silviu Dragomir” Chișinău-Oradea, Universitatea de Stat din Moldova, dr hab., prof. univ., Ion EREMIA.
În cadrul evenimentului dr., conf .univ, Ion XENOFONTOV a ținut o prelegere cu tematica: Unirea Basarabiei cu România. Ulterior, a fost organizată prezentarea studiilor elaborate de membrii Departamentului Istoria Românilor, Universală și Arheologie pe parcursul anului 2021.