Profesorii și studenții de la Jurnalism, USM, implicați în campania națională de informare privind traficul de ființe umane

La data de 18 octombrie este marcată „Ziua Europeană pentru combaterea  traficului de ființe umane”. În Republica Moldova, în perioada 18-25 octombrie, pentru al X-lea an consecutiv se desfășoară Campania națională de informare și stopare a acestui fenomen.

Profesorii și studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării au organizat un şir de acțiuni cu scopul de a informa publicul despre fenomenul traficului de ființe umane și consecințele care apar.

Profesorul universitar, Mariana Toacă, a menționat că aceste evenimente au ca scop, pe de o parte, să informeze studenții despre pericolul acestui fenomen, pe de altă parte, vine să-i învețe pe viitorii jurnalişti cum este corect să abordeze problema dată în materialele jurnalistice.

Studenții au identificat și analizat genurile jurnalistice în care victimele traficate vorbesc despre teroarea prin care au trecut.

Viitorii jurnalişti spun că multe materiale  pun accent şi atenționează asupra problemei date, redau foarte bine situațiile în care au nimerit copiii, femeile dar și bărbații, victime ale traficului de oameni.