Botezul chimiștilor USM – sărbătoare unică la cea de-a 35-a aniversare

Botezul chimiștilor , ediția 2024 , este  un eveniment unic, care anul acesta pe 24 mai, la Facultatea Chimie și Tehnologie Chimică USM, s-a organizat cea de-a 35-a ediție având a avut o conotație specială. Acest eveniment fiind așteptat cu nerăbdare de tot colectivul facultății.

Dacă celelalte facultăți și alte instituții de învățământ superior își numără bobocii la începutul primului an de studii, atunci Facultatea de Chimie și Tehnologie Chimică, îi numără după susținerea primelor examene, atunci când studenții anului I au obținut primele succese, se selectează acei care o să devină chimiști adevărați. Acei studenți care au trecut de această etapă sunt promovați să primească taina sfântului botez și sunt trecuți în rândurile chimiștilor.

Anul acesta evenimentul a fost organizat în ajunul sărbătorii profesionale – Zilei Chimistului, care se marchează în ultima duminică a lunii mai și a încadrat și studenții care își fac studiile cu frecvență redusă.

Punctul culminant  l-a constituit ritualul, când  toți  studenții,  îmbrăcați în halate albe, au depus Jurământul Chimistului, fiind stropiți cu agheasmă  chimică  din laborator,  agheasma care îndeamnă studenții la carte.