Zdob și Zdub & Frații Advahov ne vor reprezenta țara la Eurovision 2022 de la Torino, Italia

Celebrul tandem folcloric al fraților Advahov și Zdubii ne vor reprezenta țara în acest an țara la îndrăgitul concurs Eurovision song Contest 2022. Melodia care va fi interpretată de artiști pe scena de la Torino este ”Trenulețul”. Single-ul „Trenulețul” este primul extras de pe acest album care va fi lansat în 2022, piesa fiind un mix dinamic de folclor de la Frații Advahov și energia rock’n’roll a Zdubilor.

Instituţia Publică Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) a organizat audiţiile LIVE în care se decide piesa care ne va reprezenta ţara la etapa internaţională Eurovision 2022. Evenimentul a fost transmis ÎN DIRECT la postul televiziune Moldova 2 şi LIVE pe trm.md. Prestaţia interpreţilor poate fi urmărită pe Youtube sau pe paginile de Facebook: Eurovision Moldova, Compania Teleradio-Moldova, Moldova 1, Moldova 2 şi Radio Moldova.

În acest an, Comitetul de Organizare a renunţat la organizarea etapei finale în legătură cu situţia epidemiologică din ţară. În aceste condiţii, în conformitate cu prevederile Regulamentului s-a decis desemnarea finalistului în urma audiţiilor LIVE.

Cea de-a 66-a ediţie a Concursul Internaţional Eurovision 2022 se va desfăşura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino, Italia. Republica Moldova participă la ESC din anul 2005, notează TRM.MD.