World Press Photo la Chișinău: despre pandemie, schimbări climatice și conflictele dintre țări

Pandemia, schimbările climatice, conflictele dintre țări sunt realități oglindite în cea de-a cincea ediție a expoziției internaționale World Press Photo la Chișinău. Galeria foto a fost lansată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei și toți doritorii de a vizita expoziția sunt așteptați până pe 10 decembrie.

În acest an, la concurs au participat 4 315 fotografi din 130 de țări care au expediat 74 470 de imagini. Câștigătorii concursului World Press Photo 2021 sunt 45 de fotografi și fotografe din 28 de țări: Argentina, Armenia, Australia, Bangladesh, Belarus, Brazilia, Canada, Danemarca, Franța, Grecia, India, Indonezia, Italia, Iran, Irlanda, Mexic, Myanmar, Peru, Filipine, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Țările de Jos, Statele Unite.

Vizitată de peste patru milioane de persoane la fiecare ediție, expoziție este montată în aproape 100 de spații din circa 45 de țări.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent, cu suportul Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău.

AUTOR: Ludmila Hițuc