Vânturile puternice au lăsat fără electricitate 17 localități

Vântul de până la 18-23 m/s aseară și în această după-amiază a lăsat fără curent electric 17 localități din 11 raioane ale Moldovei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Departamentalului Relații Externe și Comunicare a ÎCS „Premier Energy Distribution” SA,, conform situaţiei operaţionale de la ora 14.00, sunt probleme cu alimentarea energiei electrice în 17 localităţi din Orhei, Nisporeni, Ialoveni, Ştefan-Vodă, Hînceşti, Cantemir, Vulcaneşti, Taraclia, Cimişlia, Ceadir -Lunga, raionul Anenii Noi si la periferia Chișinăului.

Pe aceste teritorii lucrează 64 de echipe, care au sarcina de a detecta și neutraliza firele electrice, deteriorate de vânt, precum și de a restabili alimentarea cu energie electrică a localităților afectate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a introdus codul portocaliu de pericol meteorologic, din cauza vânturilor puternice la fel ținând cont și de eventualele noi situații de urgență. Autoritățile trag atenția populației la nevoia de a respecta cu strictețe regulile de protecție împotriva deteriorării electrocutării, precum și de a informa operatorul despre orice incident apelând la serviciul non-stop – 022-43-11-11.

REDACTOR: Olivia Botnaru (Dumac), stagiar