Universitatea de Stat din Moldova, în topul anual al celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală

Agenția globală de analiză în domeniul învățământului superior QS Quacquarelli Symonds a publicat clasamentul anual al celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală – QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings 2022. Doar două universități din Republica Moldova sunt incluse în acest clasament: Universitatea de Stat din Moldova – locul 332 și Universitatea Tehnică a Moldovei – locul 333. În clasament sunt incluse 450 universități din regiunea menționată.

Clasamentul este alcătuit din 2014 și se bazează pe mai mulți indicatori: reputația academică, reputația angajatorului, citarea lucrărilor, participarea în rețele internaționale de cercetare, impactul web etc.

Includerea Universității de Stat din Moldova în clasamentul anual al celor mai bune universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală creează oportunități pentru atragerea studenților intrenaționali, deschide noi orizonturi pentru activitățile de cercetare și mobilitate academică.