Universitatea de Stat din Moldova a dat start sărbătorilor de iarnă. Igor ȘAROV: „Pomul de Crăciun la USM este ca și Pomul Vieții, viguros și verde”

În seara zilei de astăzi, 6 decembrie, Universitatea de Stat din Moldova (USM) a dat start sărbătorilor de iarnă prin inaugurarea principalului Pom de Crăciun al instituției. La eveniment au participat: administrația USM, președintele Sindicatelor USM, Efim CHILARU, preotul Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, Octavian MOȘIN, reprezentanții Autoguvernării Studenţilor Universităţii de Stat din Moldova, cadre didactice și studenți etc.

„Sunt bucuros să mă aflu în inima marii familii USM-iste pentru a apropia magia sărbătorilor de iarnă, inaugurând împreună Pomul de Crăciun la USM! Cu atât mai frumos și mai simbolic acest brad, care crește în curtea universității, crește odată cu universitatea, fiind ca și un Pom al Vieții, viguros, verde cu podoabe pe care le adunăm cu toții în acest Lăcaș al Cunoașterii și rodul căruia — Lumina înțelepciunii- îl împărțim cu dărnicie.”, a declarat rectorul USM, Igor ȘAROV.

Felicitări și urări de bine cu ocazia sărbătorilor de iarnă au fost transmise comunității USM-iste și de către președintele Sindicatelor USM, Efim CHILARU, care a menționat că pomul USM-ist de Crăciun e împodobit cu rezultate frumoase, fapte bune, roade ale muncii și perseverenței fiecărui membru al marii familii a USM.

Preotul Bisericii „Întâmpinarea Domnului”, Octavian MOȘIN a îndemnat comunitatea USM să se alăture Campaniei de Crăciun „Cu drag din inimile USM-iste”, inițiată de USM în colaborare cu Biserica „Întâmpinarea Domnului” pentru a aduce lumina și bucuria sărbătorilor în sufletele a circa 500 de copii aflați în centrele de plasament și 200 de persoanele în etate.

Pragul Universității de Stat din Moldova a fost trecut și de primii colindători Ansamblul Etnofolcloric ,,Crenguță de Iederă”, studenții Facultății de Arte Frumoase și reprezentanții ASUSM, care au întregit atmosfera de sărbătoare creată la USM.