Studenții Facultății de Arte Frumoase de la USM s-au ales cu haine noi pentru evoluțiile în public

Universitatea de Stat din Moldova (USM) a procurat costume de scenă pentru studenții Facultății de Arte Frumoase, programul Coregrafie, dans popular şi dans sportiv. Acțiunea se înscrie în Planul de activități realizate cu ocazia aniversării a 75-a de la fondarea USM.

Astfel, pentru reînnoirea colecției de costume a Facultății de Arte Frumoase au fost achiziționate: 15 ii cu broderie manuală; 15 poale-jupon brodate manual; 16 catrințe; 16 marame; 12 cămăși; 12 bondițe și 8 rochii latino.

Costumele urmează a fi prezentate publicului larg de către studenți, în cadrul concertului aniversar organizat de Casa de Cultură a USM. Manifestația culturală va putea fi urmărită, vineri, 1 octombrie, on-line pe pagina de Facebook a USM și pe portalul Realitatea.Live și Privesc.eu.

Facultatea de Arte Frumoase (inițial Facultatea de profesii sociale, din 1993 Facultatea de Arte Frumoase) a fost instituită în noiembrie 1964 conform deciziei Colegiului Ministerului Învăţământului Public din 17 octombrie 1964. În cadrul facultăţii se realizează următoarele programe: Regie şi măiestrie actoricească (teatrul academic şi teatrul de revistă); Coregrafie (dans popular, dans modern şi dans sportiv); Dirijat coral (cu studierea pianului); Orchestrală (de instrumente populare şi instrumente aerofone); Folclor (cu studierea fluierului, cavalului, ocarinei şi cobzei) și Artă decorativă. La Facultatea de Arte Frumoase sunt înmatriculaţi doar studenţii care îşi fac studiile la una din facultăţile de bază ale Universităţii de Stat din Moldova. Înscrierea la facultate are loc în baza unor probe susţinute în primele 2–3 săptămâni ale lunii septembrie.