Sectorul industriei ușoare din Moldova este reprezentat prin 680 de întreprinderi (INFOGRAFIC)

Industria ușoară este una cu tradiții de lungă durată în Republica Moldova. Începând cu 1990, sectorul a fost restructurat pentru a corespunde cerințelor economiei de piață. Industria a înregistrat o creștere continuă din 2000, depășind semnificativ dezvoltarea generală a industriei Moldovei.

În prezent, sectorul este unul destul de vibrant, fiind reprezentat de aproximativ 680 de întreprinderi, de la micro la mari, având în total aproape 30 de mii de angajați.

Principalele piețe de export pentru produsele din industria ușoară sunt: Italia, Germania, România, Austria, Franța, SUA, Marea Britanie, Belgia, Bulgaria, Olanda, Polonia, Grecia, precum și CSI.

***Acest material a fost realizat în cadrul Cursului de Jurnalism Economic care este implementat de către Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția partenerilor donatori.