Protest pașnic în semn de solidaritate față de Ucraina a avut loc în fața Ambasadei Federației Ruse în Moldova

Mai mulți locuitori ai orașului Chișinău s-au adunat la Ambasada Federației Ruse în Moldova în semn de solidaritate față de Ucraina. Protestatarii au solicitat încheierea atacurilor din partea Rusiei și menținerea păcii internaționale.

La protest s-au adunat mai mult de 100 de persoane, care cereau retragerea trupelor militare ruse din Ucraina. Cei aflați la protest s-au arătat îngrijorați față de suguranța cetățenilor ucraineni și sunt de părere că situația de conflict ar trebui rezolvată pe cale pașnică.

„Am venit la protest ca să îmi exprim dezamăgirea față de conducerea rusă. Acest pericol există deja de mai mulți ani, iar situația este una destul de tristă”, a spus unul dintre participanții protestului.

Un alt protestatar a mărturisit că este împotriva războiului: „Am venit să protestez, fiindcă totul ar trebui să fie rezolvat pe cale diplomatică, fără acțiuni militare. Eu consider că un război este un pericol pentru toți”.

Protestul a fost organizat în contextul începerii operațiunilor militare ruse în Ucraina în această dimineață. Consiliul Suprem de Securitate a solicitat declararea stării de urgență în Republica Moldova, iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită moldovenilor aflați în Ucraina să revină acasă.

AUTOR: Milena Morari