Pe timp de pandemie, exporturile de vinuri îmbuteliate au crescut, iar cele în vrac au cunoscut o scădere de 20% (INFOGRAFIC)

Republica Moldova ocupă locul întâi în lume după densitatea de podgorii, locul șase în Europa după suprafața viței de vie și locul 20 în lume după producerea de vinuri.

Astfel, în anul 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, exportul produselor vitivinicole a constituit 136,7 milioane litri de vin, cu doar 12,2% mai puțin decât în 2019 – echivalentul a 2,72 miliarde de dolari SUA (cu o scădere de 7,6% față de2019).

Totodată, ponderea vinului exportat îmbuteliat a crescut în 2020 cu 9% în volum și 9,4% în valoare, în timp ce volumul vinului exportat în vrac a înregistrat o scădere de peste 20%.

Acest material a fost realizat în cadrul Cursului de Jurnalism Economic care este implementat de către Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția partenerilor donatori.