Pâinea cea de toate zilele, mai scumpă

Valul de scumpiri a ajuns și la cel mai mare combinat de panificație din țară, Franzeluța. Din această lună, se scumpesc practic toate tipurile de pâine. La data de 1  februarie, întreprinderea Franzeluța a anunțat că va majora prețul pentru tot sortimentul de pâine, cu excepția celei sociale.

Motivul scumpirii este din cauză că  suma cheltuilelilor suportate de întreprindere a crescut considerabil, după majorarea tarifului pentru consumul de gaze naturale, combustibil și energie electrică.

Ajustarea prețurilor este inevitabilă, spun responsabilii de la întreprindere, întrucât, potrivit lor, costurile de până acum nu acoperă cheltuielile de producere.

O altă noutate este că, începând cu această lună, costul de producere a pâinii sociale „Chișinău” va crește cu 54 la sută, fără a fi modificat, însă, prețul final, adică pentru consumatori.

E de menționat că ultima dată, Franzeluța a ajustat prețurile la unele din produsele sale de panificație, în anul 2015.

Acest material a fost realizat în cadrul Cursului de Jurnalism Economic care este implementat de către Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova.