Ministerul de Externe de la Chișinău a emis o alertă de călătorie în Kazahstan. Moldovenii sunt rugați să se abțină de a merge în acest stat

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a emis miercuri, 5 ianuarie, o alertă de călătorie în Kazahstan. Cetățenii Republicii Moldova sunt rugați să se abțină de la călătorii în acest stat, iar celor care se află pe teritoriul Kazahstanului sunt îndemnați să evite adunările în masă pentru a rămâne în siguranță.

„În legătură cu instaurarea stării de urgență în perioada 5 – 19 ianuarie 2022 în orașul Nur-Sultan, precum și în regiunile Almatî și Mangistau ale Republicii Kazahstan, cetățenii Republicii Moldova sunt rugați să se abțină de la călătorii în acest stat. De asemenea se recomandă cetățenilor țării noastre care se află în Republica Kazahstan să evite adunările în masă”, informează MAEIE.

În caz de necesitate, conaționalii care se confruntă cu dificultăți sunt rugați să apeleze linia de urgență a Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova acreditată prin cumul în Kazahstan.

Număr de telefon: +7 929 964 9079 sau pe adresa de email: moscova@mfa.gov.md.

Conform estimărilor MAEIE în Republica Kazahstan locuiesc peste 21 mii de persoane originare din Republica Moldova.

Protestele din Kazahstan pentru creșterea prețului gazelor lichefiate au izbucnit pe data de 2 ianuarie 2022.