Lansarea unui program de stagii pentru tineri. Proiectul este lansat de Președinția Republicii Moldova

Președinția Republicii Moldova lansează un program de stagii pentru tineri. Candidații pot depune dosarul pentru stagiu în diverse departamente ale instituției prezidențiale, precum și în cadrul echipei de consilieri ai Președintelui Republicii Moldova.

Stagiul va dura timp de trei luni, cu posibilitatea de extindere a termenului până la șase luni. Candidații pot alege în ce domeniu să petreacă practica: Direcțiilor Juridică, Informare și comunicare cu mass-media, Politică internă, Relații externe și protocol, Petiții și audiență, Management al documentelor, Administrare patrimoniu, precum în Secția e-administrare și securitate informațională și în Serviciul resurse umane. La fel, candidații pot alege și cadrul echipei de consilieri prezidențiali, precum: în domeniul economic – Veaceslav Negruța, în domeniul educației și cercetării – Valentina Chicu, în domeniul culturii – Angela Brașoveanu Erizanu, pentru relațiile cu diaspora – Elena Druță, pentru comunicare publică – Sorina Ştefîrţă.

Pentru stagiu vor fi aleși studenții în ultimul an la licență, masterat sau doctorat, sau absolvenții recenți ai unuia dintre aceste niveluri de studii, studenții care învață în țară sau în străinătate, motivați, creativi și flexibili.

Candidații vor depune un dosar care să conțină Curriculum vitae (CV), scrisoare de motivare și certificat ce confirmă efectuarea studiilor în cadrul instituției de învățământ/copia diplomei de studii. Dosarele pot fi depuse până pe data de 31 ianuarie 2022 pe adresa de e-mail internship@prm.md. Tot aici vă puteți adresa pentru eventuale detalii.

REDACTOR: Olivia Botnaru (Dumac), stagiar