La Universitatea de Stat din Moldova a fost dat start „Maratonului Jurnaliștilor și PR-iștilor”

Acțiunile dedicate celor 75 de ani de la fondarea Universității de Stat din Moldova sunt în plină desfășurare. Astfel, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a pregătit un Maraton al Jurnaliștilor și PR-iștilor, ce se va desfășura timp de trei zile, unde vor participa studenți, profesori și invitați din mass-media și domeniul comunicării.

,,Ziua televiziunii și portalurilor de știri” – așa a fost numită prima activitate a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării cu ocazia împlinirii celor 75 de ani ai USM-ului. Studenții anului trei au avut ocazia astăzi să cunoască și să ofere întrebări reprezentanților din mass-media.

Cei care au dat startul discuției au fost Cristina Stamatin și George Iosip, doi reprezentanți ai jurnalismului de televiziune. Aceștia au povestit despre experințele lor, dar au și încurajat studenții să continue această profesie, fiindcă este una destul de interesantă și mereu imprevizibilă. Studenții de la Jurnalism, curioși din fire au adresat diverse întrebări pentru a afla mai multe nu doar despre persoanele ce erau în fața lor, dar și pentru a cunoaște ce se întâmplă în interiorul redacțiilor.

Foto: Cristina Vasilașcu // Jurnaliștii George Iosip și Cristina Stamatin

Cristina Stamatin a spus că a ajuns la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din întâmplare, însă a fost una reușită. Prezentatoarea de televiziune spune că prima experiență în jurnalism a avut-o în radio, care ulterior a continuat în TV. ,,Mare aventură a început în anul 2009 când auzisem că vine Reatitatea tv pe atunci, nu se știa cum se va numi televiziunea, din România la Chișinău. Cu ajutorul unui cunoscut am ajuns la interviu și ca printr-o minune am ajuns la casting eu și George. Atunci am luat postul de prezentator meteo, iar George a luat postul de reporter social. Goerge Iosip a îndemnat studenții să nu le fie frică să promoveze adevărul și să-și facă treaba bine. ,,Este suficint să încercați și să nu vă temeți de anumite lucruri, a mai adăugat jurnalistul.

Evenimentul a continuat cu o altă invitată care face parte din presa online. Victoria Dumbravă este editor-șef al portalului AGORA. Jurnalista ca și alți invitați a vorbit despre experiența sa în jurnalism, dar și despre modul de lucru la un portal online. Ea a specificat că facultatea este o responsabilitate unde fiecare ,,este un individ matur care este apt de ași asuma anumite responsabilități. Această acțiune a motivat-o pe jurnalistă să treacă peste orice obstacol și să se folosească de orice oportunitate care îi apărea în cale. Victoria a motivat studenții să participe la cursuri extracuriculare și să profite de orice eveniment și moment oferit de facultate. Deja de 8 ani, Victoria conduce proiectul AGORA, iar astăzi acest portal este unul dintre cele mai cunoscute și citite.

foto: Cristina Vasilașcu // Victoria Dumbravă, redactor-șef AGORA

Cu ocazia a celor 75 de ani ai Universității de Stat din Moldova jurnalista a venit cu un mesaj de felicitare către studenți: ,,Nu vă limitați doar la facultatate, universitatea este locul unde se deschid uși, voi trebuie să profitați și să aveți curajul să intrați pe fiecare dintre ele și să vedeți unde vă regăsiți și să vă găsiți locul”.

Ultimul invitat în cadrul evenimentului a fost jurnalista Victoria Ocară. Aceasta a povestit studenților despre jurnalismul de televiziune și cum acesta a devenit o parte din viața ei. Jurnalista îndeamnă studenții să-și înceapă activitatea încă de pe bâncile facultății pentru a fi la curent ce se petrece într-o instituție media. Victoria spune că cel mai important în această profesie este: ,,să-ți faci munca cu denmitate, indiferent de domeniu. Să fiți demni și să nu vă fie teamă. Capu sus și fermi pe poziție”, a mai adăugat jurnalista.

foto: Cristina Vasilașcu // Victoria Ocară, jurnalistă TV

,,Maratonul Jurnaliștilor și PR-iștilor” va continua până în data de 30 septembrie, unde studenții vor putea să cunoască noi persoane care activează în domeniul jurnalismului și să stabilească relații profesionale ulterioare.

AUTOR: Cristina Vasilașcu