Jurnalistul CNN Zoran Stevanovic, invitat la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM

În perioada 18-25 octombrie comunitatea europeană marchează „Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane”. Evenimentul a fost marcat și la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova prin intermediul unui training prezentat de Zoran Stevanovic, specialist UNHCR, jurnalist în cadrul postului de televiziune CNN al Statelor Unite ale Americii. Trainingul s-a desfășurat în cadrul cursului Cadrul relațional al mass-mediei, titular curs – Victoria Bulicanu, doctor în politologie, conferențiar universitar.

Studenții au fost informați despre abordările contemporane ale jurnalismului și despre activitatea reportericească în cadrul unui post de televiziune internațional. Totodată, speaker-ul a oferit informații relevante despre specificul fenomenului traficului de ființe umane în ultimii ani la nivel mondial și modalitățile de prezentare a acestei tematici în materialele jurnalistice. Studenții s-au arătat interesați de tematica training-ului, adresând întrebări relevante privind opinia specialistului despre ultimele tendințe în dezvoltarea audiovizualului și new media la nivel mondial.

Campania națională ,,Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, organizată mai mulți ani la rând în Republica Moldova, urmărește informarea și sensibilizarea societății cu privire la riscurile şi consecinţele traficului de fiinţe umane, progresele înregistrate de către comunitatea anti-trafic, precum şi impedimentele în implementarea Convenţiei Europene privind lupta împotriva acestui fenomen.