DOLIU: Cunoscuta prezentatoare la Televiziunea Națională, Tamara Zastavnițchi s-a stins din viață

Tamara Zastavniţchi, renumita prezentatoare de televiziune, care şi-a dedicat mai mult de trei decenii din viţă postului public de televiziune Moldova 1, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de astăzi de fostul coleg al său de televiziune, crainicul Sergiu Corcebaş, titrează portalul trm.md.

„A plecat la Domnul cea care a fost Tamara Zastavniţchi, una dintre cele mai notorii şi frumoase cărţi de vizită a televiziunii naţionale, cea care şi-a dedicat viaţa întreagă profesiei de crainic-prezentator. Odihnă lină printre îngeri, dragă colegă. Dumnezeu să te ierte şi să te ţină în dreapta Sa…”, a scris Sergiu Corcebaş pe pagina sa de Facebook.

Deşi perioada de notorietate a Tamarei Zastavniţchi ţine de anii 70-80 ai secolului trecut, de chipul ei agreabil îşi mai amintesc şi astăzi mulţi telespectatori care aşteptau în faţa micilor ecrane ieşirea frumoasei prezentatoare ce urma să anunţe programul.

„A fost o doamnă de o nobleţe fără egal. Mereu elegantă, mereu sobră, un crainic notoriu, care a lăsat o urmă adâncă în istoria acestei instituţii. Îmi pare rău că a plecat la cele veşnice. Dumnezeu să o aibă în paza Sa”, a declarat pentru TRM.MD jurnalistul Mihai Scoarţa, care a muncit împreună cu Tamara Zastavniţchi.

Tamara Zastavniţchi, originară din raionul Ştefan-Vodă, și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova la facultatea de Filologie. A venit la televiziunea pe atunci de stat, la începutul anilor 70, fiind remarcată de un regizor de televiziune. A fost discipola renumitei crainice Elena Strâmbeanu. După ce a plecat de pe ecran, a avut în grijă cele două muzee ale Radioului şi Televiziunii Naţionale, mai scrie sursa citată.