DECIS: Studenții de la USM revin în aule. Din 29 noiembrie, orele se vor desfășura în format mixt

Studenții Universității de Stat din Moldova vor studia în formatul mixt. Conform prevederilor Hotărârii nr.62 a CNESP şi deciziilor ulterioare, care prevăd expres modul de funcţionare a instituţiilor din învăţământul superior în cazul codului portocaliu, Senatul USM a descis ca, începând cu data de 29 noiembrie 2021, procesul didactic să fie organizat în format mixt.

Astfel, studenţii ciclului I, studii superioare de licenţă, zi, şi studenţii ciclului II, studii superioare de master se vor prezenta la orele practice în aulele universității, iar studenţii care îşi fac studiile cu frecvenţă redusă vor desfăşura toate activităţile didactice on-line.

Menționăm că activitatea didactică se va desfăşura cu respectarea rigorilor impuse de necesitatea asigurării condiţiilor de securitate a persoanelor în perioada de pandemie: dezinfectarea spaţiilor conform graficului prestabilit; păstrarea distanţei; purtarea măştilor etc.

Administrația USM îndeamnă toți studenții, profesorii și întreaga comunitate universitară să se vaccineze pentru a depăși pandemia virusului COVID- 19.