David Ceban și Roman Rusnac, printre laureații premiilor Academiei de Științe a Moldovei, ediția 2021

Doi cercetători de la Universitatea de Stat din Moldova au devenit laureați ai premiilor Academiei de Științe a Moldovei acordate pentru rezultate științifice valoroase obținute în domeniile științifice științe ale vieții, științe exacte și inginerești. Premiile poartă numele unor personalități din sferele de cercetare menționate și recompensează cele mai bune lucrări și prezențe științifice în anii 2019-2020.
Astfel, premiul „Vladimir Andrunachievici” în domeniul matematică și informatică a fost acordat dr. hab. David CEBAN pentru ciclul de lucrări „Sisteme dinamice neautonome și aplicațiile lor”.
De asemenea, premiul „Valeriu Canțer” pentru tineri cercetători i-a fost acordat cercetătorului Roman RUSNAC pentru ciclul de lucrări „Materiale inovative cu potențial biologic”.
Universitatea de Stat din Moldova este onorată pentru aprecierea înaltă a activității membrilor colectivului de cercetători de la USM, care contribuie zilnic la sporirea performanțelor și îi conferă statutul de cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior din țară.