Biblioteca Naţională a Republicii Moldova organizează, pe 1 octombrie, Nocturna Bibliotecilor

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova (BNRM) va desfăşura Nocturna Bibliotecilor. Ediţia din acest an, cu genericul: „Bibliotecari activi prin echitate şi coeziune socială”, este a XI-a şi este organizată cu susţinerea Ministerului Culturii al Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România. Activităţile organizate în cadrul Campaniei sunt desfăşurate simultan în România şi Republica Moldova. Manifestarea are drept scop promovarea bibliotecilor şi a activităţilor creative oferite de acestea.

În legătură cu situaţia pandemică din ţară, BNRM a pregătit un program mixt, atât evenimente organizate online cât şi offline: lansare de carte, sesiuni de informare, activităţi interactive, vizite în spaţiile bibliotecii şi în locurile cu acces închis pentru utilizatori, expoziţii inedite de publicaţii, reviste, cărţi poştale.

Reieşind din genericul evenimentului, vor fi evidenţiate conceptele: biblioteca hibrid, biblioteca – centru de învăţare pe tot parcursul vieţii, biblioteca – centru comunitar, biblioteca – centru de informare, biblioteca în ajutorul implementării Agendei ONU 2030 etc. Pentru toţi utilizatorii noi înscrişi la bibliotecă sunt pregătite surprize.

„În comparaţie cu anii trecuţi, de până la pandemie, ne orientăm mai mult spre spaţiul online, punem accent pe conturile noastre de pe reţelele de socializare. Materialele care vor promova serviciile noastre vor şi în format electronic – filmuleţe, spot-uri. Vom folosi spaţiul deschis din preajma Bibliotecii, cu respectarea normelor impuse de autorităţi, pentru manifestări publice în această perioadă”, a declarat pentru IPN directorul general al BNRM, Elena Pintilei.

Vizitatorii sunt aşteptaţi la data de 1 octombrie 2021, cu începere la ora 16.00, în spaţiile BNRM şi pe paginile oficiale ale Bibliotecii Naţionale de pe reţelele de socializare.

„Promovăm servicii pentru cercetători, studenţi, facilităm accesarea resurselor electronice în scopuri ştiinţifice”, a mai spus Elena Pintilei.