A doua zi a „Maratonului Jurnaliștilor și PR-iștilor” a continuat cu invitați din presa tipărită și de agenție

Maratonul Jurnaliștilor și PR-iștilor organizat de Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, a continuat cu cea de-a doua zi. Astăzi, s-a pus accent pe presa scrisă și cea de agenție.

Invitate au fost jurnalistele Lilia Curchi de la revista NATURA și Victoria Popa, fondatoare la GAZETA DE CHIȘINĂU.

VICTORIA POPA, jurnalistă
„Le-am vorbit studenților de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova, despre situația presei tipărite de la noi și ce ziare se editează în prezent. Printre studenții prezenți în sală au fost și cititori ai Gazetei de Chișinău. Asta chiar m-a bucurat. În era digitalizării sunt tineri care preferă să se informeze dintr-un ziar! Le-am spus studenților că un ziar are viitor atât timp cât are cititori.”
De cealaltă parte, Lilia Curchi de la revista NATURA s-a arătat entuziasmată de curiozitatea studenților anului I de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Ziarista i-a îndemnat pe viitorii jurnaliști să-și facă meseria cu dedicație și „să ardă” în această meserie. De asemenea, Curchi a lansat ideea ca pe viitor în cadrul facultății să fie lansat cursul Jurnalism de Mediu, unde să fie implicați studenții celor trei ani de studii de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, cât și cei de la Ecologie.
În cea de-a doua parte a evenimentului în fața studenților din anul I au venit Anatolie Golea, fondatorul agenției de presă INFOTAG și Valeriu Vasilică, directorul agenției de presă IPN. Invitații le-au vorbit tinerilor jurnaliști despre cum sunt selectate evenimentele și realizate știrile de agenție și cine sunt „beneficiarii” finali ai acestor produse de agenție.
„Maratonul Jurnaliștilor și PR-iștilor” va continua și mâine, 30 septembrie 2021. Invitați vor fi profesioniști din domeniul jurnalismului radio, dar și din sectorul comunicării.