10 mii de lei – bursă din partea VIP MAGAZIN pentru un student de la Facultatea de Jurnalsim și Științe ale Comunicării, USM

În fiecare an, va fi oferită bursa „Sergiu Gavriliță” în valoare de 10.000 lei unui student al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul USM. Această bursă va fi dată în memoria lui Sergiu Gavriliță, cel care a pus bazele primei reviste mondene din Chișinău.

Fosta soție a lui Sergiu Gavrilița, Rodica Ciorănică a anunțat că toate criteriile de selecție pentru studentul ales pentru bursa „Sergiu Gavrilița” vor fi anunțate în cel mai scurt timp.

Co-fondatoarea VIP Magazin, Rodica Ciorănică a scris pe pagina sa de socializare că „a știut că va pleca repede încă din studenție”.

„Sau poate era și asta o stratagemă de-a lui – temându-se de moarte, s-a gândit să o anunțe că știe de venirea ei și poate astfel să o facă să se răzgândească…

… în ultimul minut dinainte de intrarea în comă, m-a rugat să am grijă de VIP magazin. A fost creatorul, demiurgul acestui produs de presă unic în Moldova. Creativ, cu idei și manifestări artistice pe care nu le are nicio revistă care vrea să concureze cu VIP magazin.

VIP-ul era sensul lui de a fi. După Paula”, spune Rodica Ciorănică.