octombrie 20, 2021

Unda Liberă

un nume cunoscut cu un nou conținut

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și Camera de Comerț Americană din Moldova, acord de colaborare

2 min read

foto: undalibera.md

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, și Camera de Comerț Americană din Molodva au încheiat un Acord de Colaborare, prin care cele două părți se angajează să fortifice cooperarea și dezvoltarea relațiilor în vederea susținerii, instruirii și cercetării în domeniul jurnalismului și comunicării pe dimensiune economică și cea de afaceri.

Un alt obiectiv îl constituie și schimbul de experți, consultanți, cercetători, profesori, studenți, precum și realizarea/producerea materialelor jurnalistice, promoționale, didactice, științifice etc. în vederea creșterii gradului de încredere în practicarea Jurnalismul Economic. Prioritar este și, organizarea în parteneriat a activităților extracurriculare, orelor de profesionalizare, acțiunilor de ghidare în carieră și asigurarea locurilor de practică.

Amintim că, pe 9 septembrie Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova au dat start cursului de Jurnalism economic. Proiectul își propune să formeze competențe și să dezvolte abilități de reflectare și de analiză mediatică  a realității economice și business din țară.

Cursul se va desfășura timp de 4 luni, în perioada octombrie 2021 – februarie 2022, unde vor fi organizate 15 sesiuni teoretico-practice, traineri fiind: specialiști din domeniu, profesori universitari, jurnaliști practicieni, oameni de afaceri și reprezentanți ai asociațiilor de business.

Cursul va conține trei segmente:

  1. Traininguri / workshop-uri;
  2. Ore de profesionalizare (invitați speciali din domeniul economic și business);
  3. Ateliere de producție (conceptualizarea, elaborarea și publicarea materialelor jurnalistice).

Instruirea va avea loc în incinta Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM (str. Alexei Mateevici 60, blocul C, etajul 4).

La sfârșitul acestui curs, fiecare tânăr/ă va primi un certificat de participare.

Trei cele mai reușite materiale jurnalistice, realizate în cadrul proiectului vor fi premiate.

Taxa de participare – GRATUIT.

Condiții de înscriere:

  1. Vârsta cuprinsă între 18-25 ani (student/ă, masterand/ă, tânăr/ă profesionist/ă);

Pentru a vă înscrie la curs, expediați o scrisoare de motivare (0,5-1 pagini) la adresa de e-mail a Departamentului de Comunicare și Teoria Informării până pe 25 septembrie 2021, 17:00.

Adresa de e-mail: departamentulcomunicare@gmail.com

Pentru detalii: 069 290 041 – Laura Tugarev

*Camera de Comerț Americană din Moldova este o asociație de business care reunește 143 de companii cu investiții americane,  străine și locale, având drept misiune promovarea investițiilor în Republica Moldova prin colaborarea cu autoritățile publice și liderii comunității de afaceri pentru dezvoltarea și promovarea unui climat de business mai favorabil în Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.