Săptămâna antitrafic de ființe umane

Pagina Principala

Cu ocazia „Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”, marcată pe 18 octombrie, în cadrul Facultății Jurnalism și Științe ale Cmunicării ,  s-a desfăşurat Campania „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”.

Participanții la masa rotundă, desfășurată pe 25 octombrie, au fost sensibilizați cu privire la numărul victimelor identificate, care este într-o continuă creștere.  Scopul acțiunii a fost de a informa studenții despre riscurile şi consecinţele traficului de fiinţe umane.

În cadrul orelor de tutorat studenții au avut posibilitatea să prezinte materiale promoționale de combatere a traficului de ființe umane, reportaje video și audio, documentare despre procesul de racolare a victimelor, chinurile prin care trec acestea și consecințele suportate. De asemenea, în cadrul întrunirii, participanții au realizat portretul traficantului și al victimei, au identificat motivele ce stau la baza acțiunilor lor și au venit cu propuneri concrete de diminuare/lichidare a fenomenului.

Studenții au apreciat activitatea pe care o desfășoară instituția în care își fac studiile în vederea prevenirii și combaterii traficului de ființe umane și au propus măsuri pe care fiecare cetățean le poate întreprinde pentru a nu fi victima acestei infracțiuni.

Lasă un răspuns

Comment
Name*
Mail*
Website*